Nyheter


Blind och hörselskadad pojke bjuder på ljuv musik

För en tid sedan fick Vaggan en stor donation av hörselhjälpmedel som gick till Latvian Children’s Hearing Center. Ett stort tack för donationen. Hjälpmedel av detta slag gör en fantastiskt stor skillnad för dem som får dessa hjälpmedel.

Idag fick våra kollegor i Riga en positiv och glad notis 🙂.

Hej, chefen för Lettlands hörselcentral för barn skriver till dig! Tack för ditt bidrag till barnens hörapparatprogram! Idag delade vi ut en av hörapparaterna till ett väldigt speciellt barn, en blind person med svår hörselnedsättning! Killen är mycket begåvad, trots den allvarliga graden av hörselnedsättning och blindhet. Han studerar vid Vilnius Academy of Music and Theatre, och litar på det lilla han fortfarande kan höra! Jag skickar både ett foto från idag och en video!

AC Dr Sandra Kuške”

Hör honom spela!

Vaggan välkomnar Jenny

Vår eldsjäl, Vaggans medgrundare, inspiratör och vän… Lasse Hedell ❤️ har aldrig varit så nära ”pensionen” som nu när han presenterar en av sina ersättare.

Här kommer en presentation av Jenny som kommer att axla en stor del av Lasses uppgifter.

Jenny berättar:

”Jag har en Fil Mag i sociologi och en kandidatexamen i socialt arbete. Jag bor tillsammans med min familj på en liten gård utanför Uppsala.

Sedan 10 år tillbaka har jag arbetat på Humana AB som är ett av nordens största omsorgsföretag. Här har jag framförallt arbetat som verksamhetschef, men också inom affärsutveckling, verksamhetsutveckling och utbildning. Just nu arbetar jag som regional verksamhetschef inom LSS, HVB och Säbo. Utöver det har jag under hela mitt liv haft ett stort engagemang kring ensamkommande, integrering av flyktingar och stöd till familjer från Ukraina. De senaste 20 åren har jag även besökt Marocko ett stort antal gånger tillsammans med min pappa, för att stötta barnhem på plats.

När jag kom i kontakt med Vaggan via Renate och Lasse, insåg jag storheten i detta. Att varenda insamlad krona faktiskt går till det ändamål som avsetts. Engagemanget hos alla inblandade är fantastiskt! Jag önskar så att vi tillsammans kan hjälpas åt att gunga Vaggan vidare.

Jag kommer att ansvara för:

  • Sponsorbrev en gång per halvår. Innehåller utvecklingen av Vaggan och läget i Riga och Kaunas.
  • Kontakt med annonsbyrån gällande marknadsföring.
  • Sprida vår broschyr till företag som kan vara intresserade av att hjälpa Vaggan.
  • Hålla kontakten med Riga och Kaunas. Kan gälla utbildning med mera.
  • Se till att Riga och Kaunas kommer med bilder och historier samt nyheter och att lägga ut dessa på hemsidan och på Facebook.”

Vi hälsar Jenny välkommen till Vaggan!