En förfrågan som gick rakt in i hjärtat

Hjälpmedelscentralen i Riga fick en förfrågan… Berättelser som går rakt in i hjärtat tillhör vardagen och det är klart att vi försöker hjälpa.

Lille Kàrlis behövde omedelbar hjälp med en sittvagn och en säng. Hjälpmedelscentralen kontaktade Vaggan som i sin tur frågade  runt bland våra kontakter och hittade det som lille Kàrlis så väl behövde.

Här kommer några tacksamma rader från Kàrlis mamma:

Hälsningar från Lettland! Jag är Agnese, mamma till Kārlis och hans syskon, två äldre bröder och en syster. Kàris är 4 år och har epilepsi från födseln. Under en lång tid har våra läkare varit oroliga för att det kunde finnas någon genetisk bakgrund till min sons sjukdom, eftersom terapin inte fungerade för honom som förväntat. Förra året, efter några genetiska tester, får vi diagnosen AP4B1, en mycket ovanlig genstörning, recessiv spastisk paraplegi SPG47.

Kārlis kan inte gå, prata och göra aktiviteter som barn brukar kunna i hans ålder, men jag har lagt ner mycket jobb för att lära honom krypa, leka och kommunicera för att visa sina behov och känslor.

Efter att vi fått diagnosen lämnade pappan till Kàrlis och vår familj, utan det hem som vi byggt åt oss och våra barn, som var anpassat för Kàrlis. Nu tar jag hand om barnen på egen hand.

Den dagliga omvårdnaden om Kàrlis inkluderar resor med bil för audionom, sjukgymnastik och ergoterapi. Utan Pixi barnvagnen som vi fått kunde vi inte åka hemifrån, inte ens bara ta en promenad runt huset för att njuta av naturen och sova gott utomhus. Min lilla solstråle är ett leende, kommunicerande och positivt barn som ger glädje till vår familj! Därför vill jag säga mitt uppriktiga tack!

Med vänligaste hälsningar, Agnese Grinberga