VERNISSAGE – små konstnärer men stora motiv

Varmt välkommen på vernissage!
Torsdagen den 9 mars 2017.
Visningen börjar 16.00.
Oljemålningen auktioneras ut klockan 18.00.
Eriksbergsgatan 8A i Stockholm, Gullringbos Egendomars lokaler.
Antalet platser är begränsat så skynda dig på. De tavlor som eventuellt blir över kommer att finnas till försäljning på hemsidan. Senast den 6 mars vill vi ha din anmälan, som du mailar till: info@vaggan.se. Det räcker att du skriver namn och mailadress i mailet, samt skriver ett JA om du vill följa Vaggans nyhetsbrev.

Vissa tavlor har ett större motiv än vad ögat kan se. Därför är konst så spännande. Färg och form är ju ett helt eget språk. Ett språk vi kan använda när det inte finns ord. Ta barnen som lever på barnhemmet Baldone i Lettland till exempel. De har många olika funktionshinder och deras små kroppar är fyllda av känslor. Men hur ska ett barn kunna sätta ord på vad det känner? Ett barn som blivit lämnat av sina föräldrar för att de inte kan ta hand om det. Som får växa upp med många andra på ett barnhem. Ofta finns det inte möjlighet att vara utomhus och leka, det finns inte pengar att bygga en säker lekplats.

Sedan några år tillbaka arbetar vi på Vaggan med färgterapi på våra barnhem i Lettland och Litauen. Förutom att barnen har roligt när de skapar fritt, så utvecklar de sin identitet och självkänsla. Det är just detta du får uppleva på vår vernissage. Här är det barnen i Baldone som står för konsten och du är välkommen att titta runt. Väljer du att köpa någon av tavlorna får du inte bara en unik målning i ditt hem. Pengarna vi samlar in under kvällen går oavkortat in i Vaggans projekt att bygga en säker  lek/aktivitetsplats vid Baldone. Målet är att barn från tre stora barnhem i Riga ska ha möjlighet att besöka parken och leka utomhus.

Vernissagen avslutas med en auktion av en oljemålning som Anne Hansson målat till detta tillfälle. Vill du se hennes verk hittar du dem på: www.annesatelje.com

Inbjudan vernissage

MER OM BALDONE
Baldone är ett av de fyra barnhem som Vaggan jobbar med i Lettland. Det ligger i utkanten av Riga. Det är en stor institution för barn från ca 8 år, alla med olika fysiska och/eller psykiska funktionshinder. Hit kommer barn och tonåringar från hela Lettland, eftersom föräldrarna inte klarar av ta hand dem. De som hamnar på Baldone har ändå tur. Här finns till exempel en avdelning för unga vuxna som skolas in i vuxenlivet på ett långsamt och pedagogiskt sätt. De får bo i egna små lägenheter i huset och samtidigt hjälpa till på de avdelningar där de vuxit upp.
Även här jobbar Vaggan med samma mål som alltid, att barnen ska nå sin fulla potential efter sina egna förutsättningar.

OCH OM FÄRGTERAPI
Tavlorna ni ser på vernissagen målas i Baldones färgterapi av barn med många olika funktionshinder. Detta har blivit en viktig del i Vaggans verksamhet och är möjligt tack vare Colart AB som skänkt allt material, samt den avlidne konstnären och curatorn Lars Borenius. Under några år stod han för utbildningen av färgterapeuter i både Lettland och Litauen. På Vaggan jobbar vi vidare med färgterapin i Lars anda.