Vaggans nyhetsbrev hösten 2019

Nu är utbildningen snart igång!

Som vi berättade om i vårens nyhetsbrev genomför Vaggan den största utbildningssatsningen i stiftelsens historia och vi är nu på god väg! Efter Ann-Christin Eliassons, arbetsterapeut och professor inom barnhabilitering, och Birgit Rösblads, sjukgymnast samt professor och senior rådgivare vid svenska sjukgymnastförbundet, besök i Litauen samt Lovisa Verners, logoped och hjälpmedelskonsulent i Region Örebro, besök i Lettland under våren har de nu satt ihop ett första utbildningsförslag som presenteras för styrelsen inom kort.

Själva utbildningarna planeras att starta till våren.


Nu kan Raivo uppleva mer!

Raivo, en 21-årig lettisk kille, kan äntligen förflytta sig till olika ställen sedan han fått en anpassningsbar rullstol från Vaggans hjälpmedelscentral, SPP. Raivos tidigare rullstol, som han fått av staten, kunde inte anpassas efter hans specifika behov. Bland annat kan han nu ta sig till dagcentret ”We for our Children” där han kan få en mängd olika behandlingar.


På kryssning med ICA-kuriren

I oktober var Charlotte Ohlson Bresciani från Vaggan med på ICA-kurirens läsarkryssning till Åland för att föreläsa om Vaggan. Det blev många fina möten mellan månadsgivare och Charlotte. Bland annat berättade två kvinnor hur de tillsammans med några väninnor träffas en gång i månaden för att fika och swisha pengar till Vaggan. Under hösten samlar de även in skor och julklappar inför den kommande vintern och julen. Fantastiskt att höra hur man engagerar sig runt om i landet.


Dags för julklappar

Vi på Vaggan har börjat planera för årets stora julklappsinsamling. Vi kommer bland annat få julklappar från Winn Hotell i Haninge och även göra en insamling i Nynäshamns köpcentrum Sjötelegrafen som blev en stor succé förra året.


Ett stort tack till er alla för era ovärderliga bidrag till Vaggan!