Nyheter


God Jul och ett Gott Nytt år!

Med denna video vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Flickorna i videon har fått hjälp av vår hjälpmedelcentral i Riga och har första gången i sitt liv fått en specialanpassad rullstol, så att de kan leva ett aktivt liv som alla andra barn! Era gåvor ger oss möjlighet att hjälpa fler funktionshindrade barn till ett meningsfullt och rikare liv. Tack!

Tack till alla som har skänkt julklappar!

Tack, tack, tack till alla underbara människor som har skänkt julklappar till barnen på våra barnhem

Totalt 6 pallar och ca 350 julklappar skickades igår med lastbil till Lettland och Litauen! (så fort vi får bilder så lägger vi ut dem på vår Facebooksida)

Tre år sedan vår hjälpmedelscentral i Riga öppnades!

Idag är det tre år sedan vår hjälpmedelscentral i Riga öppnades! Vi är så stolta! Tänk så många vi hjälpt sen dess, mer än 8000 begagnade hjälpmedel har under tre år fått nya mottagare i Lettland!

Besök på barnhemmet Baldone nära Riga

Igår besökte vi Lettland och barnhemmet Baldone nära Riga! Här bor 150 barn mellan 8-18 år alla med funktionshinder. På den här nästan tomma gräsplanen skall vi bygga en säker aktivitetsplats så att barnen skall få komma ut oftare! Vi behöver din hjälp! Alla bidrag är välkomna

Vill du eller ditt företag hjälpa Vaggan med julklappar?

Sommaren har ännu inte släppt greppet, men vi börjar nu att planera inför jul. Vill du eller ditt företag hjälpa Vaggan med julklappar till barnen på våra barnhem. Vi kommer gärna och berättar om Vaggan på din arbetsplats om ni vill.

Besök på barnhemmet i Kaunas

Igår besökte vi barnhemmet i Kaunas och pratade om planer för framtiden. Det är härligt att se att rehabiliteringen är i full gång och att många barn får den hjälp som behövs för att de ska kunna utvecklas på bästa sätt, trots funktionshinder.

Tack till er alla som bidrog till Edwards ljusa framtid!

Det här är Edward, de första åren i sitt liv bodde han på ett barnhem i Riga. Han föddes med skolios, ett svagt ben och lungproblem. När vi träffades första gången fick vi veta att han troligen aldrig skulle kunna gå och det var jobbigt med att andas.

Nästa gång vi träffades var han 18 månader och kunde stå upp. Med rätt hjälpmedel dvs rullator, utbildning av personal, extra hjälp från Astrid Lindgrens Barnsjukhus och ett par specialanpassade skor, så lärde han sig så småningom att gå med Rullator. Idag är han adopterad och bor i USA… och kan inte sluta springa. Tänk er vad rätt hjälp kan göra för ett barn med funktionshinder, någon som ser möjligheten med just det här barnet. Detta är vad Vaggans arbete går ut på, att hjälpa till så att barnen når sin fulla potential efter sina egna förutsättningar.

Tack till er alla som gjorde detta möjligt!