• Låt hjärtat vara med

    Vaggan är en organisation som hjälper barn med funktionsvariationer i Lettland och Litauen.

    Läs mer om Vaggan

Vaggans verksamhet 2024

Vaggans arbete de senaste 20 åren har lett till en stor förändring för tusentals barn i Lettland och Litauen. Ett barn som föds med funktionshinder har idag mycket större möjlighet att få hjälp än för tjugo år sedan. Då var det inte alls accepterat och de flesta barn fick växa upp på barnhem.

 

Vaggans verksamhet idag består till stor del av arbetet med att stödja Hjälpmedelscentralen i Riga, som byggts upp under åren. Vi behöver fortsatt stöd via donationer. Nu skickar vi även hjälp till Ukraina!

 

Donera

💚 20 år med Vaggan

I år är det 20 år sedan Vaggan startade med mål att hjälpa barn med funktionsvariationer i Estland, Lettland och Litauen. En hjälp som förändrat inte bara tillvaron för barnen och deras familjer utan har även bidragit till förändringar i samhällets syn på funktionsvariationer.

 

Läs mer om Vaggans resa

 

Presenten som gör nytta – ge ett gåvoblad

När du donerar i vår gåvoshop får du ett fint gåvoblad att ge bort till någon du tycker om. En present som gör nytta är en gåva att bli glad för.

Läs mer här

Hjälp oss hjälpa

Under många år har vi på Vaggan tillsammans med våra sponsorer och samarbetspartners samlat in pengar, hjälpmedel och allt annat som barnen kan tänkas behöva. Vi har utbildat vårdpersonal och föräldrar och gett stöd till barn både på barnhem och hemma så att de kan få ett liv med så hög livskvalité som möjligt.

Läs mer om Vaggans arbete

Hjälpmedelscentralen i Riga

I Lettland är det upp till två års kö för ett barn att få till exempel en rullstol eller protes. Reglerna säger att det är staten som ska bekosta sådant, så det går inte att betala en rullstol till sitt barn även om man skulle ha råd. Det är inte heller säkert att det blir rätt typ, för det saknas kunskap.  Här vill Vaggan hjälpa till, genom att skänka hjälpmedel och utbilda personal.

Köp gåvoblad

Följ vårt arbete

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


VAGGAN - ett unikt projekt!

Insamlingsstiftelsen Vaggan bildades i november 2002 av tidningen Dagens Medicin. Efter kontakter i Litauen bestämdes att stiftelsens mål skall vara att utveckla habilitering och rehabilitering i Litauen och Lettland enligt skandinavisk modell för barn med funktionshinder. Detta skall ske via utbildning samt insamling av av sjukvårdsmaterial, hjälpmedel och dagliga förnödenheter.

 

Läs mer Om Vaggan

Vi söker ytterligare sponsorer. Vill ditt företag vara med och hjälpa till?

För att fortsätta arbetet krävs pengar. Pengar som kommer dels från sponsorer dels från andra bidragsgivare. Varje krona går till ändamålet! Alla som arbetar för Vaggan gör det helt ideellt!

Vill ditt företag vara med och hjälpa till ? Kontakta oss via info@vaggan.se eller på telefon 0707-66 44 06 för ett förutsättningslöst möte.

Läs mer här

Frivilliga krafter driver Vaggan

Vaggan skall använda frivilliga krafter för all verksamhet inklusive insamlings- och bidragsverksamhet. Alla som under åren arbetat för Vaggan har gjort det helt gratis! Detta innebär att alla insamlade medel oavkortat går till ändamålet.

Läs mer om hur just du skulle kunna hjälpa till!

 

Mer om Vaggan

Stöd oss

Du kan stödja Vaggan på olika sätt:

  • Betala till pg 90 20 00-9
  • Betala till bg 902-0009
  • Swisha till tel nr 1239020009
  • Köpa gåvoblad på hemsidan
  • Bli månadsgivare

Läs mer & donera

Organisationen Vaggan

Insamlingsstiftelsen Vaggans årsredovisningar:

Årsredovisning 2022 (pdf)
Årsredovisning 2021 (pdf)
Årsredovisning 2020 (pdf)
Årsredovisning 2019 (pdf)

Se fler

Insamlingskontroll / Våra sponsorer

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.