• Låt hjärtat vara med

    Vaggan är en organisation som hjälper barn med funktionsvariationer i Lettland och Litauen.

    Läs mer om Vaggan

Hjälp oss att hjälpa

Inte så långt härifrån, i Baltikum, har barn med funktionsvariationer en helt annan verklighet än barn här i Sverige. Med din hjälp kan vi ge dem en tryggare och bättre tillvaro. Du kan hjälpa barnen genom en donation.

 

Donera

Presenten som gör nytta – ge ett gåvoblad

Donera pengar till Vaggan och få ett gåvoblad att ge bort. En present som gör nytta är en gåva att bli glad för.

Läs mer här

Vaggan och Covid-19

Vi håller kontakten med barnhemmen och läget är likadant där som här vad gäller smittrisken för Coronavirus. Då de barn som Vaggan stödjer tillhör den stora riskgruppen har man infört besöksförbud på boenden för barn, tonåringar och äldre. Vi fortsätter att hålla oss uppdaterade om läget i Riga och Kaunas. Ett vet vi säkert. Behoven kommer var än större när detta är över.

 

Vaggan är tacksamma för alla gåvor!

Hjälp oss hjälpa

Varje år överges många barn i Litauen och Lettland, somliga redan som spädbarn. En av anledningarna är att många av barnen har medfödda funktionsnedsättningar, och familjerna saknar de resurser de behöver för att ha sitt barn hemma. Det saknas pengar, hjälpmedel och kunskap. Med Vaggans hjälp kan barnen få det bättre.

Läs mer om Vaggans arbete

Stöd Vaggans projekt

Under många år har vi på Vaggan tillsammans med våra sponsorer och samarbetspartners samlat in pengar, hjälpmedel och allt annat som barnen kan tänkas behöva. Vi utbildar vårdpersonal och föräldrar, stödjer barn både på barnhem och hemma så att de kan få ett liv med så hög livskvalité som möjligt.

Köp gåvoblad

Följ vårt arbete

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


VAGGAN - ett unikt projekt!

Insamlingsstiftelsen Vaggan bildades år 2002 av tidningen Dagens Medicin efter kontakter i Litauen. Det bestämdes att stiftelsens mål skall vara att utveckla habilitering och rehabilitering i Litauen och Lettland enligt skandinavisk modell för barn med funktionsvariationer. Detta skall ske via utbildning samt insamling av sjukvårdsmaterial, hjälpmedel och dagliga förnödenheter.

 

Läs mer Om Vaggan

Vi söker ytterligare sponsorer. Vill ditt företag vara med och hjälpa till?

För att fortsätta arbetet krävs pengar. Pengar som kommer dels från sponsorer dels från andra bidragsgivare. Varje krona går till ändamålet! Alla som arbetar för Vaggan gör det helt ideellt!

Vill ditt företag vara med och hjälpa till ? Kontakta oss via info@vaggan.se eller på telefon 0707-66 44 06 för ett förutsättningslöst möte.

Läs mer här

Frivilliga krafter driver Vaggan

Vaggans drivs av frivilliga krafter för all verksamhet inklusive insamlings- och bidragsverksamhet. Alla som under åren arbetat för Vaggan har gjort det helt gratis! Detta innebär att alla insamlade medel oavkortat går till ändamålet.

Vill du veta hur just du kan hjälpa till!

 

Läs mer

Stöd oss

Du kan stödja Vaggan på olika sätt:

  • Betala till pg 90 20 00-9
  • Betala till bg 902-0009
  • Swisha till tel nr 1239020009
  • Köpa gåvoblad på hemsidan
  • Bli månadsgivare

Läs mer & donera

Organisationen Vaggan

Insamlingsstiftelsen Vaggans årsredovisningar:

Årsredovisning 2021 (pdf)
Årsredovisning 2020 (pdf)
Årsredovisning 2019 (pdf)
Årsredovisning 2018 (pdf)

Se fler

Insamlingskontroll / Våra sponsorer

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.